La gestió del menjador

Què fa la Comissió Menjador?
No hi ha una empresa que porta el menjador?

El servei de menjador i de monitoratge de migdia és un servei que el duem des de l’AMPA. Aquest curs hem fet un canvi d’empresa i actualment  tenim contractada, Ecoarrels, S.L. L’empresa contracta el personal de cuina i els monitors i els dinars es preparen cada dia a la cuina de l’escola.
Els membres de la comissió mantenim reunions periòdiques amb l’empresa i amb la direcció de l’escola per establir el menú de cada trimestre i pactar el contracte dels curs següent (els contractes són anuals). També mantenim un contacte constant amb l’empresa per resoldre problemes puntuals que puguin sorgir (com ara queixes de porcions, de plats que són de difícil acceptació etc).

Lluís Estrada s’encarrega aquest any del projecte menjador. El Lluís s’encarrega de la cuina, ajudat per la Lídia. La Marina, secretària de l’AMPA, duu el tema dels rebuts mensuals. El Ricard Galban és el coordinador dels monitors de migdia, molts dels quals porten anys treballant amb els nens de l’escola.

Com ens beneficiem pares, nens i escola de la feina de la comissió?

Des de la comissió estem interessats en mantenir un preu raonable i alhora vetllar per un menú sa, sostenible, equilibrat i adequat a cada edat, seguint els veritables principis de la “dieta mediterrània” i les pautes establertes per la Generalitat.
Al Nabí com a Escola Verda intentem que els productes siguin sostenibles. Ara tenim els iogurts de La Fageda, una cooperativa catalana amb un projecte social molt important. I des de fa dos anys, Enric Campillo, pagès del Berguedà (amic de pares de l’escola) porta fruita i verdura ecològica a l’escola que en general es menja en els dinars i berenars del dijous i divendres. A partir d’aquest curs l’empresa li compra també tots els llegums que es mengen a l’escola.
La cuina també ha estrenat un petit hort amb herbes aromàtiques fresques!

Quins són els projectes futurs?

Ens agradaria augmentar la quantitat de producte ecològic al menú. També hem d’estudiar si pot venir el pagès (una persona molt ocupada!) a l’escola per fer alguna activitat amb els nens relacionada amb la seva producció. Creem que és important conèixer les persones que produeixen el que mengem.
A llarg termini, volem estudiar si és factible un projecte d’autogestió del menjador. Altres escoles ho fan amb èxit, però pensem que s’ha d’estudiar tota la part laboral, financera i de logística amb moltíssima cura.
A curt termini hem d’estudiar si ens convé un canvi d’empresa. Si podem mantenir les quotes, sempre serà una millora important canviar a una empresa més petita que comparteixi els valors de l’escola.

Què podem fer els pares per ajudar?

Si teniu coneixements relacionats (del sector de càtering, de nutrició etc) , poseu-vos en contacte amb la comissió. I sempre són benvinguts articles, informació de beques etc, que es poden enviar per email a la secretària de l’AMPA.

Alguns dels monitors del migdia.