Què és l’Imagina?

L’Imagina és la “diada” de la participació de totes les famílies a l’escola, un dissabte de maig en què tots venim a l’escola per fer bricolatge mentre la canalla s’entreté tot el matí amb jocs i activitats que hem preparat. Després de la feina del matí, dinem tots plegats a l’escola.
El bricolatge que s’ha de fer varia cada any en funció de les necessitats i prioritats que estableixi l’escola: s’han pintat parets, s’han muntat aules d’informàtica, prestatgeries, s’han instal·lat projectors, s’han pintat les línies de la pista…

Qui s’encarrega d’organitzar-ho?

Els pares i les mares del curs de 3r són els encarregats d’organitzar-ho. Això vol dir que uns quants mesos abans, els pares i mares d’aquest curs han d’anar preparant tot el que comporta l’Imagina, tant la part de feina de bricolatge com les activitats lúdiques adreçades als nens i la logística del dinar.

  Video de Imagina 2012
Mireu el video de Imagina 2012

Guia per organitzar l’Imagina

Vet aquí una “guia” ràpida per organitzar l’Imagina: primer de tot, cal parlar amb l’escola per determinar la data i sobretot per saber quines són les necessitats i prioritats d’aquell any i establir quines es poden assumir.  El criteri per assumir feines és doble: en primer lloc cal tenir molt clar el tipus d’habilitats que es requereix per a cada feina, per tant s’ha de triar de manera realista en funció de les possibilitats de dur-les a terme. Sobretot no cal atabalar-se!!!! s’ha de fer allò que és possible fer. No cal patir perquè el llistat de coses per arreglar i muntar és mooooolt llarg i segur que cada curs trobarà les feines que pot fer sentint-se còmode. El segon criteri que cal tenir en compte és l’econòmic. Des de l’AMPA destinem una part del pressupost anual a les tasques de l’Imagina. Per tant, cal parlar i coordinar amb la Marina tot el que fa referència a les despeses. En segon lloc, cal pensar també en les activitats que es faran per a la canalla (jocs i tallers) i en la logística del dinar. Normalment es demana que cada família dugui un plat i a l’hora de dinar es fa una mena de bufet lliure. Un any, però, es van fer unes paelles!!!!! Per tant, via lliure a decidir el que cada grup vulgui fer.

Què podem fer els altres?

Reservar la data, venir amb tota la família i gaudir intensament de la diada participativa!