Els de 6è ja som PATRIMONIADORS

Dilluns dia 25 de febrer, van venir a l’escola les representants del Museu d’Història de la Ciutat i ens van fer PATRIMONIADORS a tots els alumnes de 6è.  Aquí teniu el discurs que vam fer en la cerimònia de l’entrega dels carnets.

 

Discurs cerimònia del PATRIMONIA’M

La meva identitat és catalana. Catalunya és un país petit, però que té una cultura molt rica, hi ha hagut molts personatges que l’han fet créixer: poetes, escriptors, arquitectes, pintors, músics, esportistes, moltes persones que amb la seva feina, la seva imaginació, el seu talent i el seu esforç ens han deixat un bon patrimoni.

Tenim una llengua molt antiga i que la fem servir per a tot: per parlar a casa, a les botigues, a l’escola, amb la família i amb els amics. És la que hem heretat i ens sentim satisfets amb ella. També estem molt a gust a la nostra ciutat, perquè segles i segles d’història s’amaguen darrera dels seus carrers i dels seus edificis. Milers de persones han nascut, han viscut, han treballat i li han donat la forma que té i que ara nosaltres ens hem trobat i que continuarem fent créixer i transformant, com s’ha fet des de que és Barcino, Barchinova o Barcelona. Per això mateix, també hi ha vegades, que sortim al carrer i ens manifestem per defensar això que som i que volem ser.

 Aquest acte que ens té reunits avui, és molt important perquè des del moment en que ens lliurin els carnets, seran com un carnet d’identitat, serem ciutadans patrimoniadors, serem hereus del patrimoni de Barcelona.

Patrimoniador vol dir ser hereu d’una cultura, en totes les seves formes: edificis, pintures, llibres, carrers, escultures, monuments, museus…un munt de coses que ens permetran saber qui som i d’on venim molt més a fons.

Ser hereus de Barcelona també implica cuidar la ciutat, conservar-la, mantenir-la, valorar-la i donar-la a conèixer a les persones que estimem i molt important, demanar als altres que també ho facin.

Gràcies al Projecte Patrimonia’m heretem la història i tenim la possibilitat d’aprendre i visitar la ciutat de Barcelona per dins i per fora.

Els carnets que ara rebrem ens fan sentir molt orgullosos de tenir aquestes arrels i aquests avantpassats, sentim que som hereus d’una ciutat, que és un privilegi i un avantatge que no tothom té. Ens sentim feliços i contents.