Comissió casal, casalet i colònies

Activitats d’estiu a la nostra mida

L’objectiu de la comissió d’activitats d’estiu és organitzar activitats lúdiques durant el període d’estiu amb una doble finalitat: crear una alternativa de lleure educatiu per als nens i les nenes de l’escola que s’adigui amb la metodologia de Nabí, i oferir una opció de qualitat a les famílies que necessiten conciliar l’horari laboral i l’escolar. Aquestes activitats són el Casalet (tardes de juny) i el Casal (juliol), que es desenvolupen a l’escola i entorn, i les Colònies (juliol). Es tracta d’un projecte pedagògic proper, lúdic i aliniat amb l’escola.

Mira el video del ‘Lip dub’ del Casal 2012.

El Casal d’estiu.  Un model autogestionat

L’Ampa de l’escola organitza el casal des de fa més de 20 anys. Els últims anys havíem  subcontractat l’organització a diferents empreses de lleure i n’estàvem contents. Tot i això, l’any passat (2012) vam decidir posar en marxa un Casal autogestionat directament per l’AMPA i coordinat professionalment per 2 exalumnes de Nabí.
El resultat és el Casal Nabí, un projecte fet a mida, amb una filosofia i amb un equip de monitors totalment vinculats al projecte pedagògic de l’escola (exalumnes, monitors de menjador, professorat d’extrescolars). Comptar amb aquest equip de monitors, consolidat i actiu en el dia a dia, és un element de qualitat i diferencial del projecte d’autogestió.
Aquest equip és qui ha elaborat el projecte de Casal que vam estrenar l’any passat, i l’acollida va ser tan bona que aquest any ens hi llancem de nou !!!!

El Casal Nabí està homologat per l’Ajuntament de Barcelona. L’homologació ens aporta més qualitat, reconeixement i difusió, i també fa que estigui obert a nens i nenes d’altres escoles.

Què comporta l’organització del casal?

Planificar el projecte (pedagógicament i econòmicament), triar el fil conductor, gestionar el procés d’inscripcions, crear i fer la difusió i la comunicació amb les famílies, així com fer el seguiment diari de l’activitat i elaborar l’avaluació final i mantenir la comunicació i el seguiment amb el districte de Sarrià.

Qui participa en aquesta comissió?

Tot això ho fem un grup de pares i mares entusiastes en col·laboració directa amb la coordinació dels monitors i  la secretària de l’AMPA. En els darrers anys hi som la Míriam, la Mar i la Queralt, amb l’ajuda indispensable de la Marina i el suport del Riccardo. Amb l’autogestió, La Mireia Llongueras i l’Anna Capell, dues exalumnes de l’escola amb una amplia experiènica en el món del lleure, són les directores del Casal, responsables de donar-li forma, i les qui, al capdavall, estan cada dia davant dels nens i nenes per garantir que s’ho passen d’allò més bé i que tot rutlla com una seda.
Tota la informació a casalescolanabi@gmail.com | www.nabi.cat

CASALET

Durant la segona i tercera setmana de juny l’escola fa horari intensiu. Des de l’Ampa organitzem activitats que es desenvolupen a l’escola de 15h a 17h. Són activitats lúdiques on l’aigua hi té un paper fonamental per ajudar a passar la calor!
El Casalet l’organitzem conjuntament amb Activa (la nostra empresa de menjador) i l’equip de monitors vinculat a l’escola. Des de l’any passat, la Sara Bayo (monitora de l’escola) s’encarrega de la programació i de la coordinació de l’activitat.

COLONIES D’ESTIU

En els darrers anys, des de l’AMPA també organitzem colònies d’estiu conjuntament amb diferents escoles del districte de Sarrià-Sant Gervasi (Tàber, Costa i LLobera, Orlandai  i Dolors Montserdà). La gestió de les colònies la fem a través de l’empresa 7 i Tria . És una proposta totalment lúdica, enfocada per a nens i nenes de 5 a 15 anys, que ha tingut una acceptació molt bona. Les colònies es fan en una casa de colònies a la Garrotxa.
Des de l’AMPA coordinem l’activitat conjuntament amb 7 i Tria i les altres escoles del districte, donem suport en el procés de matriculació i fem seguiment de l’activitat i difusió diària del diari de colònies a través de la web de l’escola.

Com beneficia als pares i mares la feina de la comissió?

Des de la comissió treballem per garantir:

  • que les activitats s’ajustin tant a les demandes dels pares i mares com al criteri pedagògic de l’escola
  • que les persones que atenen els nostres fills siguin d’absoluta confiança (mateixos especialistes que en horari lectiu i majoria de monitors i professors ex-alumnes de l’escola),
  • que els preus siguin ajustats
  • que el nombre de monitors sigui l’adequat pel que fa al nombre d’infants inscrits
  • que els nostres fills i filles disfrutin i creixin amb unes activitats lúdiques aliniades amb el criteri pedagògic que viuen cada dia a l’escola.

 

Miriam Arboix, Vivi Lepori i Queralt Ferrer s’encarreguen aquest any de la gestió dels casal, casalet i colònies.