Comissió Casal i Casalet

Activitats d’estiu a la nostra mida

L’objectiu de la Comissió Casal i Casalet d’estiu és organitzar activitats lúdiques durant el període d’estiu amb una doble finalitat: crear una alternativa de lleure educatiu per als nens i les nenes que estigui d’acord amb la metodologia de Nabí, i oferir una opció de qualitat a les famílies que necessiten conciliar l’horari laboral i l’escolar.

Aquestes activitats són el Casalet (tardes de juny) i el Casal (juliol), que es desenvolupen a l’escola i als entorns. Es tracta d’un projecte pedagògic proper, lúdic i alineat amb l’escola.

EL CASAL D’ESTIU

Un model autogestionat

L’AFA de l’escola organitza el Casal des dels anys 90. Algunes èpoques es va subcontractar el servei a diferents empreses de lleure i el resultat havia estat satisfactori. Tot i així, el 2012 es va decidir posar en marxa un Casal autogestionat directament per l’AFA i coordinat professionalment per 2 exalumnes de l’escola Nabí.

El resultat és el Casal d’estiu Nabí, un projecte fet a mida, amb una filosofia i amb un equip de monitors i monitores totalment vinculats al projecte pedagògic de l’escola (exalumnes, monitoratge de menjador i espai de migdia, professorat d’extraescolars). Comptar amb aquest equip, consolidat i actiu en el dia a dia, és un element de qualitat i diferencial del projecte d’autogestió.

Aquest equip, coordinat actualment per l’Àngel Sinués, és qui elabora i revisa anualment el projecte de Casal que ja fa uns anys que funciona amb molt d’èxit, tant en la programació com en el volum d’inscripcions.

Com és el Casal?

 • Organitzem els grups d’infants segons edats similars (des de 2020 grups bombolla)
 • Treballem els valors de respecte pel medi i les persones d’acord amb el projecte de l’escola
 • Actuem en el context d’una activitat de lleure
 • Fem activitats a l’aire lliure i utilitzem al màxim la natura que ens envolta
 • Fem una excursió setmanal: per descobrir el medi que ens envolta (a peu) i per treballar i descobrir altres centres d’interès (en autocar)
 • Tallers: per descobrir els nostres petits talents!
 • L’aigua és protagonista: anem a la piscina i fem jocs d’aigua!
 • Oferim un servei d’acollida matinal
 • El servei de menjador és el mateix que durant tot el curs (empresa Ecoarrels)

Què comporta l’organització del casal?

Planificar el projecte (pedagògicament i econòmicament),  elaborar la programació i contractar els serveis externs (piscines, autocars, excursions, assegurances…), crear i fer la difusió i la comunicació a les famílies, gestionar el procés d’inscripcions, contractar el monitoratge i servei de cuina, així com fer el seguiment diari de l’activitat i elaborar l’avaluació final i mantenir la comunicació i el seguiment amb el districte de Sarrià-Sant Gervasi.

El Casal d’estiu Nabí està homologat anualment per l’Ajuntament de Barcelona. L’homologació ens aporta més qualitat, reconeixement i difusió, i també fa que estigui obert a nens i nenes d’altres escoles.

Modalitats, preus i beques

S’ofereixen diferents modalitats per tal d’adaptar l’oferta a totes les necessitats de les famílies.

L’Ajuntament té una línia d’ajuts econòmics a les famílies per als casals (beques). Cada any la Comissió informa dels terminis de sol·licitud, els requisits i la documentació necessària.

EL CASALET

Durant la segona i tercera setmana de juny l’escola fa horari intensiu. Des de la comissió organitzem activitats adreçades exclusivament a alumnat de l’escola en l’horari de 15 h a 17 h. Són activitats lúdiques on l’aigua hi té un paper fonamental per ajudar a passar la calor!

El Casalet l’organitzem amb l’equip de monitors i monitores que treballa tot el curs a l’escola, amb l’Àngel Sinués com a coordinador de l’equip i de la programació d’activitats. Els berenars estan inclosos en l’activitat i els proporciona la mateixa empresa de menjador del curs (Ecoarrels).

Com beneficia als pares i mares la feina de la comissió?

Des de la comissió treballem per garantir:

 • que les activitats s’ajustin tant a les demandes dels pares i mares com al criteri pedagògic de l’escola
 • que les persones que atenen els nostres infants siguin d’absoluta confiança (els mateixos especialistes que en horari lectiu i majoria de monitoratge i professorat ex-alumnes de l’escola)
 • que els preus siguin ajustats
 • que el nombre de monitors i monitores sigui l’adequat pel que fa al nombre d’infants inscrits
 • que els nostres fills i filles gaudeixin i creixin amb unes activitats lúdiques alineades amb el criteri pedagògic que viuen cada dia a l’escola.

La comissió està formada per la Gemma Coll, la Carol López i el Luismi Martín, i gestionen les activitats conjuntament amb el coordinador Àngel Sinués i la Doris Moreno, de la secretaria de l’AFA.

Més info: afa@nabi.cat  i  93.406.84.08 de 9 a 14 h de dilluns a divendres lectius.