La gestió del camí escolar

Què és el Camí Escolar?

El projecte del Camí Escolar fa anys que s’està impulsant des de Vallvidrera. Es tracta de definir i senyalitzar un itinerari senzill que coincideixi amb el camí que fan la majoria de nens i nenes que vénen a peu a l’escola. Facilitar un itinerari segur els dóna la possibilitat de desplaçar-se sols fins a l’escola i potenciar així la seva autonomia personal. De retruc, millora l’entorn i la qualitat de vida de tots el residents de Vallvidrera.

Quin recorregut fa?

El recorregut que inaugurarem va des del Mercat de Vallvidrera fins a la porta de l’Escola.

Botigues amigues

1 Crespo
2 Forn de pa
3 Carnisseria
4 Casa Trampa
5 Farmacia
6 Quiosc Kktua
7 Mandarina
8 Restaurant Coloma
9 La Granja Snack Bar
10 Centre Cívic

Què podem fer els pares i mares per fer el camí encara més segur?

Per tal que el camí escolar tingui èxit i esdevingui una opció real i segura per als nostres fills i filles és vital que tots nosaltres respectem 3 normes cíviques bàsiques sempre que vinguem a l’escola en cotxe:

1) Respectem els passos de vianants i les voreres

2) Aparquem només a les places autoritzades

3) No aparquem en doble fila

Hi ha alguna proposta de camí per a les famílies que arriben a l’escola per “la pista”?

Cada vegada més famílies utilitzen la pista per arribar a l’escola, a peu, però sobretot en cotxe. L’Ajuntament, la nostra comissió i les associacions de veïns dels barris de la muntanya ens hem reunit per intentar definir un ús compatible de la pista que sigui satisfactori  per a vehicles i per a vianants. S’ha parlat de: separar carrils (un per a vianants i un per a vehicles), asfaltar la pista, tancar-la al trànsit rodat…, però encara no hem trobat la solució ideal. Des de l’AMPA hi seguim treballant.

Quins passos hem promogut des de l’escola i des de l’AMPA per fer realitat el Camí Escolar?

L’enquesta

Una enquesta detallada a totes les famílies de l’escola ens ha permès conèixer els llocs d’origen, les rutes i els mitjans més utilitzats per anar a Nabí, així com el temps que es triga i altres hàbits. Amb aquestes dades hem pogut definir la principal ruta d’accés a peu a l’escola.

Com aneu habitualment a l’escola?

Ajustaments urbans

Un cop definida la ruta del Camí Escolar, hem col·laborat amb l’Ajuntament per impulsar les reformes necessàries i corregir les mancances. S’han fet aquestes actuacions:

  • nous passos de vianants
  • instal·lació de baranes i postes en llocs clau,
  • creació de passos elevats per reduir la velocitat dels vehicles,
  • senyalització

Botigues amigues

Hem creat la xarxa de les “botigues amigues” amb els comerciants del barri que s’han unit al projecte. El seu paper és el d’ajudar a resoldre qualsevol conflicte que es pugui produir durant les hores d’entrada i sortida de l’escola.

 

Els petits canvis són poderosos!!!


Vivi Lepori, Laia Llucià i Carles Pibernat s’encarreguen aquest any del projecte del camí escolar.


Com era l’Escola abans de les intervencions