L’AFA

Què és l’AFA?

L’AFA és l’Associació de Famílies de l’Escola Nabí. L’AFA ha treballat des de sempre colze a colze amb l’escola per donar suport al projecte pedagògic diferenciat. En aquest sentit, des de l’AFA es contracta personal docent especialista per donar més presència a l’educació de l’expressió plàstica, musical i física dels infants.

A més, l’AFA s’encarrega d’organitzar i gestionar diversos serveis com ara el de menjador, acollida acollida i activitats extraescolars, així com donar suport a activitats educatives incloses en l’horari escolar.

A més, com tota AFA, s’organitzen comissions de treball de les famílies que promouen la seva participació en la dinàmica general de l’escola i enforteixen la comunitat educativa. Entre les comissions trobem l’encarregada de la millora de l’entorn natural, la promoció del camí escolar o l’organització de xerrades pedagògiques.

Com ens organitzem?

L’AFA de l’escola està constituïda per totes les famílies de l’escola. Compta amb una junta directiva i comissions de treball formades per famílies. L’assemblea és el màxim òrgan de l’associació.

En l’administració de l’AFA hi treballa una persona encarregada del dia a dia de la gestió dels serveis que s’organitzen.

Junta Directiva

Rebecca Gale (2n i 6è) –Presidència

Marta Busquets (P3 i 1r) – Vicepresidència

Patrícia Rovira (P5) – Secretaria

Lola Moreno (2n i 5è) – Tresoreria

Laia Llorca (2n) – Vocalia

Joana Lightt (5è) – Vocalia

Pau Guillamet (2n i 5è) – Vocalia

Assemblea general d’AFA

És la reunió a la que hi són convocades totes les famílies. D’acord a un ordre del dia proposat per la junta directiva i d’acord amb l’activitat de les comissions de treball, es discuteixen i s’aproven aspectes de funcionament de l’AFA. S’organitzen de forma periòdica durant tot el curs i es recull acta dels temes tractats i els acords, que està a disposició de totes les famílies, prèvia sol·licitud a la Secretaria de l’AFA.

L’assemblea general extraordinària es realitza una vegada a l’any per a l’aprovació del pressupost i d’altres decisions constitutives.

Responsable de l’administració de l’AFA

Doris Moreno Moya

afa@nabi.cat

Activitat de l’AFA

Des de l’AFA es treballa en dues direccions:

1. L’organització i gestió de serveis (tant en horari extraescolar com escolar).

Serveis de l’AFA:

  • Sisena hora (mestres especialistes)
  • Natació (de P5 a 3r, en horari escolar)
  • Servei de menjador i temps de lleure de migdia
  • Activitats extraescolars
  • Acollida matinal
  • Casalet i casal d’estiu

2. Participació de les famílies en la vida de l’escola.

Les comissions de treball són el motor de l’AFA. Algunes tenen una tasca puntual cada curs, mentre que altres impliquen el seguiment de serveis. Durant cada curs escolars es poden crear noves comissions, segons propostes o necessitats detectades.

Comissió Menjador i Migdia

La comissió treballa conjuntament amb l’empresa contractada per als servei de menjador i monitoratge (Ecoarrels, S.L.) per poder oferir als nens i nenes un menú equilibrat, variat i sa. A més, treballa amb l’equip de monitoratge per assegurar que les activitats desenvolupades durant l’estona de lleure del migdia siguin coherents amb el sistema pedagògic de l’escola.

Comissió Comunicació

S’encarrega de gestionar els continguts de la pàgina web i del disseny d’eines per facilitar la comunicació de les famílies amb l’AFA i l’escola.

Gestió i Economia

Responsable de l’administració del pressupost i la gestió econòmica, fiscal i laboral de l’AFA. S’encarrega de l’elaboració del pressupost anual del curs, del que se’n deriva el preu de les quotes mensuals que paguen les famílies. Aquesta comissió fa el seguiment de la persona responsable de l’administració de l’AFA. Una part de la tasca gestora és contractada a una empresa especialitzada.

Comissió Camí Escolar

La comissió treballa perquè el camí a l’escola sigui segur, agradable i per fomentar l’anar a peu!

El Camí Escolar és un projecte de ciutat per la formació i l’educació en valors des de l’autonomia, la solidaritat i la bona convivència: un itinerari senyalitzat que facilita que els infants vagin i tornin a peu a l’escola de manera segura.

Comissió Casal i Casalet

Casalet de juny: l’escola fa jornada intensiva al juny, i l’AFA organitza activitats lúdiques per als nenes i les nenes en horari de tarda, d’acord amb la línia pedagògica de l’escola.

Casal d’estiu de juny-juliol: en finalitzar l’activitat lectiva de l’escola, l’AFA organitza activitats lúdiques de 9 a 17 h.

Totes dues activitats s’adrecen a infants de P3 a 6è de l’escola, i són obertes a infants d’altres escoles.

Comissió Farigola

La comissió Farigola s’encarrega de mantenir i conservar l’entorn natural de l’escola i dels seus voltants.

També promou l’ús de l’Aula de Natura (que es troba vora del pantà), i participa del projecte d’Escola Verda (una xarxa de la que la nostra escola en forma part).

Voluntariat

Organitza el voluntariat per a diferents activitats escolars que tenen suport de famílies: acompanyament a piscina, reforç de lectura, suport de conversa d’anglès.

Comissió Freinet

La Comissió va néixer l’any 2016 per commemorar el 120è aniversari de Célestin Freienet i donar a conèixer la seva proposta pedagògica que inspira el projecte pedagògic de l’escola. Després de la commemoració, la comissió organitza “Cafès Pedagògics” per oferir un espai on les famílies i l’escola dialoguin sobre temes que interessen i preocupen de l’educació dels nostres fills i filles.

Comissió Imagina

Comissió Imagina El dia de treballar tots i totes per l’escola: arreglem, pintem, muntem, dinem i assistim al concert dels infants. La fem un dissabte de primavera.

Responsables: Pares i mares de 3r

Comissió Llibres compartits

Des del curs 2003/04 s’ha implementat el projecte de socialització de llibres de text i diccionaris, progressivament fins arribar a la gairebé totalitat des del curs 2006/07. Els llibres de text es comparteixen i amb això s’aconsegueix un estalvi mitjà anual de 84€ per infant. Les famílies paguen una quota anual d’entre 6 i 39 € (en funció del curs) perquè s’adquireixen nou materials que cal reemplaçar o adquirir de nou.